Lansarea proiectului Implică-te în dialogul social pentru ocupare și formare! SMIS 305039

 

Asociația pentru Dezvoltarea Antreprenoriatului Feminin, imprunea cu SC Mondo Consulting & Training SRL, implementeaza proiectului “Implică-te în dialogul social pentru ocupare și formare!” PEO/56/P1/4.2/305039.

Proiectul este cofinanțat de Uniunea Europeană, din Fondul Social European+ prin Programul Operațional Educație și Ocupare 2021-2027.

Durata proiectului 24 luni, intre 01.05.2024 – 30.04.2026

Valoare totala proiect 4.879.949,20 lei, din care 1.906.559,79 lei reprezintă valoarea eligibilă nerambursabilă din FSE+

Lider proiect – Asociația pentru Dezvoltarea Antreprenoriatului Feminin, Str. Tudor Stefan, nr.9, ap. 2, et. 2, sector 1, Bucuresti, Romania.

Partener – SC Mondo Consulting & Training SRL, Str. Sold. Petre Tina, Bl. L41, Sc. 2, Et. 2, Ap. 45, Sector 3, Bucuresti, Romania


Obiectivul general al proiectului consta in creșterea capacității organizațiilor societății civile din regiunea București-Ilfov pentru consolidarea dialogului social și civic și a parteneriatelor pentru ocupare și formare, prin sprijinirea unui număr de 30 entități din grupul țintă vizând îmbunătățirea managementului organizațional, digitalizarea activităților, aplicarea de măsuri active de ocupare, servicii suport, dezvoltarea de parteneriate, coaliții și rețele de bune practici, cooperare transnațională, transfer de bune practici și asigurarea de 30 de entități active cu capacitate consolidată pentru activități specifice pieței muncii.


Obiectivele specifice 

OS1- Identificarea, selectia, recrutarea si mentinerea grupului tinta: 30 OSC-uri infiintate in temeiul OG26/2000 (asociatii, fundatii, federatii) si 70 de persoane, membri si specialisti ai organizatiilor societatii civile.

OS2 – Cresterea gradului de constientizare a unui numar de 30 OSC –uri, cu sediul in Regiunea Bucuresti-Ilfov, privind avantajele dialogului social si civic pentru ocupare si formare prin organizarea de 3 campanii de informare in regiunile de implementare.

OS3- Cresterea capacitatii de implicare activa a 30 OSC-uri in dialogul social pentru ocupare si formare prin aplicarea de masuri personalizate adaptate nevoilor comune si individuale ale acestora, identificate prin elaborarea unui studiu privind situatia actuala.

OS4 – Imbunatatirea capacitatii manageriale, organizatorice si a expertizei de a furniza servicii de calitate membrilor pentru 30 OSC-uri, printr- un pachet integrat de actiuni, masuri si acordare de servicii de sprijin.

OS5 – Cresterea gradului de digitalizare a activitatii OSC-urilor si a serviciilor oferite membrilor acestora prin dezvoltarea si implementarea unui model de mediere electronica pentru ocupare.

OS6 – Cresterea capacitatii OSC-urilor si a contributiilor acestora la dezvoltarea durabila, la implementarea economiei verzi si crearea de locuri de munca verzi prin acreditarea a 30 OSC-uri din grupul tinta cu standarul ISO 14001.

OS7 – Cresterea capacitatii asociative a 30 OSC-uri din grupul tinta prin acordarea de sprijin privind dezvoltarea și implementarea de parteneriate pentru ocupare și formare cu institutii publice din domeniul dialogului social, ocuparii si formarii, cu parteneri sociali, cu OSC-uri din state ale UE exemple de bune practici si cu ONG-uri ale diasporei din tari europene.

OS8 – Dezvoltarea unor forme asociative inovative care vor asigura activitati si in perioada de sustenabilitate constand in dezoltarea de coalitii, retele nationale de bune practici privind ocuparea si formarea, afilierea retelei nationale cel putin la o retea europeana.

OS9 –Dezvoltarea competentelor unui numar de 70 membri/specialisti din organizatiile selectate in grupul tinta de a se implica profesionist in dialogul social prin cursuri autorizate ANC- cursul de competente sociale si civice si prin cursul de specialist in lobby si advocacy, precum si prin cursuri neautorizate, seminarii, ateliere, expuneri pe teme de interes.

OS10 – Cresterea capacitatii OSC la consolidarea dialogului civic national si european prin schimb de bune practici, printr-un dialog cu reprezentantii Comisiei Europene prin organizarea unei vizite pentru participantii din grupul tinta la sediul Comisiei Europene cu intalniri cu DG Employment, Social Affairs and Inclusion, CESE si ONG-uri cu bune practici in domeniul mentionat, aderarea retelei nationale de bune practici la o retea similara din UE sau stat european, organizarea de conferinte.

OS11 –Constientizarea grupului tinta privind implementarea temelor orizontale egalitatea de sanse intre femei si barbati, nediscriminarea, accesabilitatea persoanelor cu handicap prin module incluse in cursurile acreditate, prezentarea temelor in campaniile de informare si promovare si seminarii.

OS12 – Constientizarea grupului tinta si dezvoltarea capacitatii de actiune privind tema secundara, „Contributia la competentele si locurile de munca verzi si la economia verde” prin actiuni de formare informale

OS13 – Asumarea unei perioade de 19 luni de sustenabilitate, ulterior finalizarii implementarii proiectului, prin includerea de activitati in timpul implementarii care conduc la valorificarea rezultatelor, prin diseminarea si utilizarea rezultatelor proiectului in 2 entitati, prin includerea de activitati in timpul implementarii care conduc la finantare pentru asigurarea sustenabilitatii.

OS14 – Cresterea gradului de constientizare a unui numar de 30 OSC –uri, privind promovarea serviciilor pe piata muncii prin organizarea de campanii de informare in regiunile de implementare;

Eligibilitatea grupului tinta:

30 ONG-uri

  • infiintate conform OG 26/2000
  • au sediul social legal in regiunea Bucuresti-Ilfov
  • in documentele statutare au ca obiective implementarea de masuri privind stimularea ocupării prin măsuri de informare, consiliere, mediere pe piața muncii, formare profesională a adulților, ocupare pe cont propriu prin antreprenoriat, stimularea dialogului civic pe piața muncii;

Persoane fizice

  • personal angajat/membrii din structurile de conducere care la data intrarii in operatiunile FSE+
  • au domiciliul /resedinta legala in regiunea Bucuresti-Ilfov
  • au varsta 18 ani impliniti.
  • au statut de angajat sau voluntar al asociatiilor/fundatiilor/federatiilor cu atributii in fisa postului in domeniul pietei muncii sau este membru al organelor de conducere (consiliul director/adunarea generala) ale unei asociații/ federații/ fundații cu obiective de implementare măsuri specifice pieței muncii sau este membru al unei comisii de dialog/social sau civic nominalizat la propunerea unui ONG cu obiective de implementare specifice pieței muncii
  • Asociatia/fundatia/federatia face parte din grupul tinta al operatiunii

Beneficii

  • Planificarea strategica proprie si a fluxurilor institutionale specifice unei organizatii
  • Ghiduri pentru servicii de informare, consiliere, mediere, managementul organizational, planificarea strategica, optimizarea fluxurilor, etc si ateliere de dezbatere a ghidurilor elaborate;
  • Implementarea unui soft mediere electronica
  • Campanii si instrumente de colectare de fonduri si recrutare de noi membri;
  • Acreditate cu standard ISO 14001 – Sistem de management de mediu
  • Sprijin pentru dezvoltarea de parteneriate pentru ocupare și formare cu institutii publice din domeniul dialogului social, ocuparii si formarii, cu parteneri sociali, cu OSC-uri din state ale UE exemple de bune practici si cu ONG-uri ale diasporei din tari europene, care vizeaza dezvoltarea culturii asociative a ONG-urilor si initierea de activitati inovative de dezvoltarea relationala cu alte ONG-uri similar pentru abordarea de obiective de interes comun
  • Dezvoltarea unei retele nationale de bune practice si afilierea ei la o retea din domeniul ocuparii si formarii dintr-un stat European
  • Inscrierea la cursul de formare profesionala „Competente sociale, civice si de mediu”
  • Inscrierea la cursul de specializare “Specialist in lobby si advocacy”
  • Inscrierea la cursul informal privind ocuparea si formarea pe piata muncii in contextul SE si PEDS (Pilonul european al drepturilor sociale)
  • Inscrierea la cursul de comunicare interinstitutionala si relatii publice
  • Subventii in valoare de 5 lei/ore pentru cursurilor acreditate
  • 3 campanii de informare si constientizare pentru promovarea serviciilor pietei muncii;
  • Participarea la un schimb de bune practici intr-o tara europeana, ce include o vizita la sediul Comisiei Europene de la Bruxelles

Documente necesare inscrierii in grupul tinta

Pentru OSC:

  • Documente statutare ca organizatia are printre obiective implementarea de masuri specifice pietei muncii (act constitutive/statut)
  • Extras din registrul asociatiilor si fundatiilor
  • Alte documente relevante solicitate de membrii echipei de proiect.

Pentru persoane fizice

  • copie CI
  • CIM angajat si fisa postului/ contract de voluntariat si fisa de voluntar/ extras din registrul asociatiilor si fundatiilor pentru membru consiliu director/ adeverinta ca este membru al unei comisii de dialog social sau civic nominalizat la propunerea unei asociații, federații, fundații – cu obiective de implementare măsuri specifice pieței muncii
  • Alte documente relevante solicitate de membrii echipei de proiect.

Proiectul respecta si promoveaza urmatoarele Principii orizontale Egalitate de șanse: Egalitate de gen, Nediscriminare, Accesibilitate persoane cu dizabilităţi, Dezvoltare durabilă: Utilizarea eficientă a resurselor, Principiul – A nu prejudicia în mod semnificativ.


 

Date de contact

Mondo Consulting & Training SRL

e-mail: implica-te@mondo-consulting.ro

Maria Cabel – Tel: 0768661338; e-mail: maria.cheaga@partnet.ro

Ionut Necsulescu – Tel: 0733007878; e-mail: ionut.necsulescu@partnet.ro